Новини
Kia презентувала в Лос-Анджелесі нове покоління кросовера Soul

Kia презентувала в Лос-Анджелесі нове покоління кросовера Soul

2018-12-05

28 листопада в рамках міжнародного автосалону в Лос-Анджелесі корпорація Kia Motors представила абсолютно новий Soul. Автомобіль зберіг свій неповторний «кубічний» дизайн, молодіжний дух і радикально оновився по частині техніки і мультимедіа.

 

Неймовірно популярний у Сполучених Штатах Kia Soul оновився і отримав нову платформу, ультрасучасний дизайн, що зберіг родові риси моделі, додаткові модифікації, покликані розширити аудиторію, а також неймовірну кількість нових опцій і технологій.

 

Дизайн

 

Kia Soul зберіг характерний «кубічний» вигляд, отримавши ще більш футуристичні риси: замість великих виразних фар головного світла з'явилися вузькі світлодіодні «амбразури», з'єднані лінією, що проходить уздовж передньої кромки капота. Грані кузова стали гострішими, а всю нижню третину бампера займає величезна двоколірна фальш-решітка, за якою ховаються радіатори різних систем, елементи активного круїз-контролю. Колісні арки, особливо передні, стали більш акцентованими, а задня стійка отримала обриси крила літака, з нанесеним на нього логотипом Soul. Повністю змінилася і задня світлодіодна оптика, що має форму «бумеранга».

 

 

Абсолютно індивідуальним залишається й інтер'єр, адже подібних дизайнерських рішень не знайти в жодній іншій моделі бренду Kia. У автомобілі третього покоління дизайнери Kia постаралися надати звуку, який завжди був сильною характерною рисою молодіжного Soul, матеріальної форми. В інтер'єрі панують плавні лінії і овали, при цьому головною домінантою є величезний сенсорний екран мультимедійної системи. Його доповнюють блоки клавіш на кермі, вписані в круглі рамки, овальний сегмент блоку клімат-контролю. Високочастотні динаміки, як і раніше, є частиною бічних фронтальних повітряних дефлекторів.

 

Система підсвічування салону, яку можна легко налаштувати відповідно до настрою власника, висвітлює дверні панелі, що мають унікальний тривимірний малюнок, а також може «грати», підлаштовуючись під ритм музики.

 

Soul завжди славився зручним і просторим салоном. Автомобіль нового покоління став довшим на 51 мм, його колісна база також виросла на 25 мм, досягнувши загальної довжини 2 591 мм. Завдяки цьому вдалося не тільки збільшити простір, доступний для водія і пасажирів, але й отримати додаткові 140 літрів об'єму багажника у якого, до того ж, ще й зменшилася висота завантаження.

 

Мультимедіа та безпека

 

Усвідомлюючи, що сьогодні автомобіль повинен органічно доповнювати соціальне життя власника, новий Kia Soul оснастили мультимедійними пристроями нового покоління. У списку опцій з'явилася мультимедійна система з сенсорним HD-екраном діагоналлю 10,25 дюйма з функцією поділу екрана (звичайно ж, з можливістю синхронізації з мобільними пристроями за допомогою протоколів Android Auto і Apple Car Play), Bluetooth дозволяє підключати два пристрої одночасно. Інформація про параметри руху може виводитися на 8-дюймовий проекційний екран, а гарний настрій в поїздці допоможе забезпечити аудіосистема Harman Kardon потужністю 640 Вт.

 

 

Як і всі останні моделі Kia, новий Soul оснащений цілою гамою електронних помічників: системою запобігання фронтального зіткнення FCA з розпізнаванням пішоходів, смарт круїз-контролем, системами контролю сліпих зон і утримання автомобіля в смузі, системою запобігання зіткнення під час руху заднім ходом, адаптивні фари головного світла і т.д.

 

Силові агрегати

 

Новий Kia Soul буде оснащуватися парою бензинових двигунів: дволітровим атмосферним мотором потужністю 147 к.с., який агрегатують 6-ступінчастою механічною КПП або ж варіатором IVT. Альтернативою йому стане 1,6-літровий 201-сильний турбодвигун, який працює в парі виключно з 7-ступінчастою роботизованою КПП з двома зчепленнями DCT.

 

Модифікації

 

Окрім базової версії, новий Soul також можна буде придбати з ефектним пакетом GT-Line або ж у модифікації з «позашляховим» духом X-Line.

 

Інформації щодо перспектив появи даної моделі в Україні наразі немає.