Новини
Офіційний дистриб'ютор KIA в Україні представляє новий Kia Sorento IV покоління

Офіційний дистриб'ютор KIA в Україні представляє новий Kia Sorento IV покоління

2024-05-02

Респектабельний та практичний Kia Sorento не лише демонструє нові стандарти для кросоверів бренду, а й упевнено претендує на статус одного з найпрогресивніших та найпросторіших автомобілів у сегменті D-SUV з 7-місною конфігурацією салону. Новий Sorento став одним з найбільш високотехнологічних автомобілів, що коли-небудь пропонувався KIA. Кросовер отримав найсучасніші можливості доступу в інформаційні мережі, системи допомоги водієві та інформаційно-розважальні технології.

 

Модель створена на новій платформі Kia N3 і оснащена ефективним, надійним і економічним двигуном. В Україні новий Sorento пропонуватиметься з дизельним двигуном об’ємом 2.2 л. потужністю 194 к.с. та крутним моментом в 440 Нм, що працює в досконалій синергії з 8-ступінчастою автоматичною роботизованою коробкою передач, повним приводом та салоном на 7 місць.

 

Новий Sorento вирізняється стильним дизайном і функціональним інтер'єром. Салон нового Sorento оснащений системою Mood Lighting, яка випромінює м'яке світло з-під приладової панелі та на дверних панелях, що не тільки підсилює відчуття простору, а й створює враження перебування у домашній вітальні. На поличці в основі центральної консолі є бездротовий зарядний пристрій для смартфона. Для Sorento четвертого покоління пропонується аудіосистема BOSE, яка забезпечує величезну потужність і відмінне звучання. Високу якість шкіряного салону підкреслюють елементи з металу і рельєфні сатинові поверхні, які розташовані не тільки на приладовій панелі, але й в різних місцях салону. Спинки сидінь другого ряду складаються в пропорції 60/40, а самі сидіння мають поздовжне регулювання. Другий і третій ряди оснащені кріпленнями ISOFIX для дитячих крісел. У салоні передбачено безліч роз'ємів USB і дві розетки на 12В у задній частині. Невеликі цікаві рішення, на кшталт спеціальних індикаторів на пряжці центрального ременя безпеки другого ряду або "якірні" ремені для дитячих крісел, зроблять поїздки зручнішими та безпечнішими.

 

Kia Sorento IV покоління має високий рівень оснащення, що є одним із найкращих у класі. До нього за замовчуванням входять фронтальні та бокові подушки безпеки, шторки безпеки, системи курсової стійкості (ESC) та допомоги під час екстреного гальмування (BAS), асистент старту на підйомі (НАС), система допомоги під час спуску (DBS), інтегрована система активного керування (VSM), система курсової стійкості причепа (TSA), контроль тиску у шинах (TPMS), система утримання в полосі руху (LKA), система запобігання зіткненням у сліпих зонах позаду автомобіля (BSA), інтелектуальна система обмеження швидкості (ISLA), система моніторингу сліпих зон (BVM) та функція нагадування про пасажирів на задньому ряду (ROA).

 

Незалежно від комплектації пропонується широкий набір опцій комфорту. Лобове скло має додаткову шумоізоляцію, встановлено датчики світла та дощу, задні датчики паркування + камера заднього огляду, електропривід багажного відділення, дистанційний асистент автоматичного паркування (RSPA), система кругового огляду 360,  Bluetooth-модуль для підключення мобільних пристроїв. Автомобіль оснащений системою вибору режимів руху Drive Mode Select, круїз-контролем і двозонним клімат-контролем. Крісло водія вже в базовому виконанні має електропривод регулювань. Штатно встановлюється мультимедійна система з підтримкою Apple CarPlay/Android Auto та подвійним вбудованим дисплеєм діагоналлю 12.3 TFT LCD.

 

Більш детальну інформацію щодо технічних характеристик, комплектацій і цін на ринку України буде оголошено ближче до старту продажів, які плануються вже у травні 2024 року.

 

Гарантія на KIA Sorento становить 5 років або 150 000 км пробігу.